Автори / Андреан Нешев

Андреан Нешев

Андреан Нешев е роден във Варна през 1979 г., завършва средно образование в Плевен, има желание да учи архитектура, но не се получава, заминава за Германия, където 2 години учи информатика, след което решава да комбинира влечението си към архитектурата и новите технологии, като започва да учи дизайн в Дюселдорф. През 5-те години на обучението си се опитва да развие всички сфери на дизайна, преминавайки през интернет, изложбен и пространствен дизайн достигайки до принт и типография.
Нешев вижда реализацията си в проекти, които развиват професията и търсят начини дизайнът да намери по-голямо приложение в обществото. Работи със Списание 1 по осъществяването на идея за Design Week през май 2009 в София. През лятото на 2008 прави графичното оформление на първото българско участие на архитектурното биенале във Венеция.
Иска да работи по проекти, свързващи балканските и европейските постижения в дизайна.
Още преди излизането си от печат дебютният проект на Андреан VISUAL CUT BULGARIA печели наградата Output на холандска фондация за дизайн, която събира най-доброто от студентски работи в областта на дизайна от над 40 страни и ги документира в каталог. Книгата е номинирана също за Print Creativity Award на Международното изложение за печат и печатарска техника DRUPA, също така е поканена за участие и на Международния форум за дизайн DMY в Берлин. Представена като една от най-добрите дипломни работи на университата в Дюселдорф, в момента книгата се показва на първокурсници като един добър пример за това накъде се развива училището и професията.
VISUAL CUT BULGARIA спечели голямата награда на Първото биенале на българския дизайн, предвидено е разпространението й в Италия и Испания.
Амбицията на книгата e да постави основата на популяризирането на българския дизайн и дизайнери по света.