hide

13.99 лв.
12.59 лв.
Извън наличност

Повратната точка

Превод от
английски език
Оформление
Поредица
Корица
Мека корица
Корична цена
13.99 лв.
Брой страници
282
Издадена на
04.2008
ISBN
978 954 491 342 7

Удивителна книга, която ще ви накара да видите света по различен начин.                                                       
Форчън

Гладуел може би е на път да предизвика интелектуална епидемия, която да преобърне начина, по който мислим за всичко – от търговията с  обувки до градоустройството. Тезата му е, че няколко човека или едно случайно събитие са в състояние да отключат социална епидемия, която да промени из основи средата, в която живеем.                                                        
Аташе

Трудно е човек да не повярва на Гладуел. Книгата му предлага цялостно и  едновременно с това разбираемо обяснение на човешкото поведение.        
Бизнес уийк 

Всеки, който иска да знае как се раждат колективните мании, трябва да  прочете «Повратната точка». . . Амбициозна и добре написана книга за  това как привидно малки идеи могат да променят света.
Ас 

Истински увлекателна и на места изумителна книга – наръчник за всеки,  опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.  
Скотлънд он Съндей

Малкълм Гладуел пише за списание „Ню Йоркър“ от 1996.
През 2005 влиза в списъка на 100-те най-влиятелни личности на списание „Тайм“.
Автор е на две книги, които стават номер едно в списъка с бестселъри на „Ню Йорк таймс“ – "
Повратната точка: Как малките неща могат да доведат до големи промени" (2000) и "Проблясък: Силата да мислиш без да се замисляш" (2005). 

 

Още отзиви за Повратната точка  

“Едно елегантно изследване на социалните епидемии – били те модни тенденции, болести или поведенчески модели като престъпността например... Интересен е начинът, по който Гладуел утвърждава дълбоко социалната природа на човешките същества – те влияят и се повлияват от други човешки същества, независимо от безбройните технологии, които навлизат в живота ни.”
— Диърдри Донахю, Ю Ес Ей тудей

“Невероятно завладяваща книга. . . извънредно смислена.”
— Клеър Дидърър, Сиатъл таймс 

“Великолепно и нестандартно изследване на едно малко познато явление – социалните епидемии.”                       
Дейли телеграф 

“Основната движеща сила на Повратната точка е неутолимото, но винаги добронамерено любопитство на автора. Гладуел притежава дарбата да предава сложни теории чрез изчистена и елегантна проза – което го превръща в един наистина обаятелен екскурзовод.”                       
— Кристофър Хоторн, Сан Франсиско кроникъл 

“Повратната точка си е един бизнес наръчник, при това превъзходен – той направо бъка от нови теории за изкуството на манипулацията.”
— Аарън Гел, Тайм аут 

“Повратната точка е една от онези книги, които променят мисленето ни за всичко. Книгата си поставя за цел да обясни не какво да е, а самата природа на човешкото поведение. Колкото и да е удивително, Малкълм Гладуел е достатъчно смел и достатъчно интелигентен, за да ни убеди в позицията си.”
— Джефри Тубин, автор на Една огромна конспирация 

“Със страст и красноречие Гладуел отстоява идеята, че дори и миниатюрни промени, ако са внимателно замислени и умело осъществени, могат да доведат до огромни последствия както за отделни хора, така и за цели организации или общности.”
— Бари Гласнър, Лос Анджелис таймс бук ривю  

“Гладуел е интелигентен и добре информиран, притежава дар-слово и ни подтиква към мислене. . . Повратната точка блика от интересни идеи.”
Обзървър 

“Трудно е да останете скептичен към тезата на Гладуел. Той не само успява да събере една възхитителна смесица от факти в подкрепа на теорията си. . . но и съумява да ги вплете в едно цялостно и разбираемо обяснение на човешкото поведение. Нещо повече: оптимизмът, който се съдържа в тази теория не може да не ни изпълни с възхита.”
— Даян Брейди, Бизнес уийк 

“След като прочетох тази книга аз се замислих дълбоко за своя собствен бизнес и успях да съзра много по-голяма стойност в несъществени дейности, скрити под повърхността. Едно полезно четиво както за занимаващите се с маркетинг, така и онези, които изучават човешката природа.”
— Фил Райли, Маркетинг

 “Полетът на мисълта на Гладуел завладява въображението ни.”
— Джон Гарелик, Бостън финикс 

“Очарователно!... Ако се приложи правилно, това знание би могло да има огромен потенциал.”
— Пола Гей, Чикаго трибюн            

“Свежо и добре написано. . . Повратната точка е интелигентен опит да се използват епидемиите като метафори, оформящи мисленето ни за обществения живот.”
— Марселъс Андрюс, Имърдж 

“Страхотно четиво!... Гладуел приковава вниманието ни с анекдотични примери за личности с повратно значение, а също и с калейдоскоп от малкоизвстни любопитни факти. Повратната точка провокира мисленето.”
— Блейк Елизабет Нюмарк, Джерусалем поуст 

“В своето увлекателно изследване, обединяващо привидно несвързаните области на антропологията и бизнеса, Гладуел убедително прокарва тезата, че съществува едно магическо число – 150 – отвъд което човешките групи стават нефункционални.”
— Гари Кентън, Нюз & рекърд  

“Най-забележителното нещо в стила на Гладуел – като писател, а също и като човек – е въодушевлението, с което се отнася към обектите на своето проучване.”
— Кейси Грийнфийлд, Нюздей 

“Достатъчно увлекателна и за масовия читател, книгата на Гладуел е същинска благодат за хората на бизнеса, които търсят вдъхновение как да изстрелят своите идеи в орбитата на масовата популярност.”
—  Пъблишърс Уийкли 

“Това, което някога бе казано за великия Едмънд Уилсън, важи с пълна сила и за Малкълм Гладуел: той зарежда идеите с потенциала да се превърнат в действие. Неговата увлекателна книга представя една смайваща идея, която би следвало да промени начина, по който всяко мислещо същество гледа на света.”
— Майкъл Люис, автор на Покер за лъжци и Новото ново нещо

“Книга от онзи тип, който ви провокира да четете забавни откъси на приятелите си седмици наред – а също и потенциален наръчник за всеки, опитващ се да наложи идея или да осъществи кампания.”
— Скотлънд он Съндей 

“Повратната точка събира ключови теми от областите на детското развитие, маркетинга и социалната епидемиология и ги осветява под ъгъл, който успява да съедини привидно несходни понятия... Един истински находчив пътеводител.” — Ричард Лакайо, Тайм 

“Основният двигател в книгата на Гладуел е идеята, че малки на пръв поглед действия могат да доведат до фантастични по размер и бързина резултати. . . Повратната точка може със сигурност да бъде от полза на занимаващите се с политика.”
— Тимъти Ноа, Уошингтън Монтли

“Модерна и изпълнена с надежди, Повратната точка наподобява идеята, която описва – стегната, елегантна, но заредена с обществена сила. Книга за всички онези, дето ги е грижа как функционира обществото и как можем да го променим към по-добро.”
— Джордж Стефанопулос, автор на Твърде човешко