hide

16.00 лв.
14.40 лв.
 

Празнично семейство

Редактор
Марин Бодаков, Зорница Христова
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
16.00 лв.
Брой страници
148
Издадена на
05.2022
ISBN
978 619 186 729 5

Тези разкази на Йордан Славейков са изпълнени с друга форма на любовен копнеж – копнежа на живия по мъртвия, копнеж, който не може да бъде осъществен и затова може да продължи до безкрай. Тяхната обща тема е сблъсъкът със смъртта в състояние на силна любов. Или не сблъсъкът, а онова състояние на живия, в което той започва да опознава новозародилия се копнеж по завинаги недостъпния друг.

— Зорница Христова  

 Сигурен бях, че след романа си „Последна стъпка“ – един от най-пронизващо острите текстове, които съм чел от български автор – Йордан Славейков няма да предложи нищо по-щадящо на читателите.
Болезнено чувствителен човек, фин към приятели и публика, откровен до безумие, артистичен, елегантен в мисълта, смел в действието, безкомпромисен към себе си и това, което прави.
Много човешка болка има в „Празнично семейство“ – било поради любовта, която много рядко ни дава това, което очакваме от нея, било заради света, така често груб и жесток. Но в тези разкази има и една приглушена светлина, една мека утеха, която често търсим и рядко намираме.

— Красимир Лозанов