hide

23.00 лв.
20.70 лв.
 

Дом за начинаещи

Редактор
Христо Карастоянов
Оформление
Корица
Мека корица
Корична цена
23.00 лв.
Брой страници
416
Издадена на
05.2023
ISBN
9786191868230

Роман за съзряването и самостоятелния път през стаите на порастването. За свободата като дом за начинаещи, в който единственото сигурно е несвободата. Емануил А. Видински извиква от колективното ни детство мощен индивидуален път. Към голямата литература.
Йорданка Белева

„Дом за начинаещи“ е впечатляващо завръщане в началото на едно юношество, много различно от това на повечето от нас. Но колкото и да е различно, емоционалните и моралните проблеми, които вълнуват „начинаещите“, са всеобщи, а тъкмо това е тъканта, от която се състои този увлекателен роман. Той може да се чете и в автобиографичен ключ, но това е само един от възможните подходи към момчето, порастващо самo далече от дома. 
Ангел Игов

Да се завърнеш в дома на начинаещите години не е никак лесно начинание. Лицата често са избледнели, а стаите – обгърнати в паяжини. Но точно някъде там, в ъглите, се крие ключът на живота ни, който ще отваря всички залостени впоследствие врати.
В романа си Емануил А. Видински сякаш прави точно това: завръща се към мястото, където е бил някога, за да открие мястото, където е днес. „Дом за начинаещи“ е „образователен роман“ в традицията на Гьотевия „Вилхелм Майстер“. Роман, в който спомените ни учат как да продължим.
Димитър Кенаров

Откъс от книгата тук