hide

10.00 лв.
9.00 лв.
Извън наличност

Моят балет + CD

Корица
Мека корица
Корична цена
10.00 лв.
Брой страници
48
Издадена на
05.2007
ISBN
978 954 491 32 74


Очарователна книжка, написана от Мария Илиева (повече популярна като Маша Илиева), която с непретенциозни средства не само ни запознава с изкуството балет, но ни разказва и за това колко много труд стои в отстоянието между детската мечта на всяко момиченце да стане “барелина” и званието “прима балерина” на Националната опера и балет.

"Силфида е едно емблематично за балерината превъплъщение – въздушната фея, живееща във Вълшебната гора, толкова ефирна и прекрасна, че, забравяйки годеницата си, в нея лудо се влюбва обикновеният, земен младеж Джеймс. Когато Маша Илиева танцува в тази роля, сред публиката е обичайно да чуете (аз поне съм го чувала, наистина): "Неземна е тази Маша!" Ами да, така е. Феите са неземни.
Сигурно, когато е била съвсем малко момиченце, просто влюбено в балета и съвсем непознаващо земните му и невълшебни страни, Маша си е мечтала за друго. Да е Одета и Одилия белият и черният лебед, или Жизел – неспирно танцуващата влюбена млада селянка, пренебрегваща предупрежденията, че ако танцува твърде много, може да се превърне в дух. Може би дори не си е мечтала за балет..."

Катя Атанасова, Капитал Лайт